maandag 9 februari 2015

De zaaier

Er staat een bak met grond klaar op tafel. Samen kijken we ernaar en bespreken wat we zien. Onze zoon ziet gelijk dat het over de zaaier gaat en verteld dat de zaadjes alleen goed kunnen groeien op de donkere grond. Omdat hij het verhaal blijkbaar al zo goed kent, mag hij zelf de zaadjes daar strooien waar ze het beste zullen groeien. We praten nog even door over de andere plekken waar ook zaad valt. Waarom kan het daar niet goed groeien? En wat is het zaad eigenlijk? Wie is de zaaier? Welke grond heeft ons hart? Kan het zaad van het Evangelie daar groeien? 



Daarna lezen we uit de kinderbijbel  het verhaal van de zaaier. 



Heel mooi staat daarin ook de uitleg van deze gelijkenis beschreven. Voor onze 4-jarige nog iets te moeilijk. Al kunnen we met wat voorbeelden uit het boekje `Om het Woord´ wel goed duidelijk maken wat het verschil is tussen de zaadjes die op de weg vallen en de zaadjes die in de goede grond vallen.  

Ik had een mooi kleurplaat gevonden, maar helaas deed onze printer het niet. In een kleurboek vond in onderstaande afbeelding. Met waterverf en wat zaadjes werd het nog een leuk werkje :).  



Deze week gaan we onderstaande opdracht (ook uit het boekje 'Om het Woord') nog doen. De plantjes komen nu namelijk op, dus mooi om er nog een keertje samen over te praten! 



Het idee van de bak met grond vond ik hier

2 opmerkingen :

Leuk dat je een reactie achterlaat!